Hírek

A beteljesült álom

A beteljesült álom

2016. 03. 14.

Lázasan készülni kezdtem a nagy kalandra, nem tudtam mire számítsak, meg tudok-e majd felelni az elvárásoknak, hirtelen azt se tudtam hol a fejem. Szerencsére az irodában erre is gondoltak, Laura és Gábor már a messzeségből is nagyon segítőkészek voltak.
Brüsszelbe érkezvén először el se hittem hogy tényleg itt vagyok, a repülőtérről kisétálva a városi forgatagban lassan tértem magamhoz, de pár perc elteltével magamban újongtam: „Megérkeztem, készem állok!”  Nem tudtam mit tartogat ez az egy hónap számora, azon izgultam hogy megálljam a helyem és ne csalódjanak bennem.  Az első napok kautikusak voltak, minden új és ismeretlen de Laura és Gábor segíségével gyorsan tisztult a kép. A parlament pörgő életmódja rendkívül érdekes, külső szemmel nézve minden olajozottan és remekül működik, ami gondolkodóba ejtett. Igen, tanultam, megtanultam hogy működnek a dolgok elméleti síkon, de élőben látni, megtapasztalni és a része lenni egy egészen más lapra tartozik. A kapott feladatoknak köszönhetően a parlamenti élet mindig egy újabb és újabb, talán egyre összetettebb szegmensét láthattam át és a napok múlásával egyre több kislámpa gyulladt ki a fejemben. Nagyon jó érzés volt, amikor a különböző elvégzett feladatok után egy-egy dícsérő szóval jutalmaztak. A kezdeti ijedtség lassan múlt és keztem „otthon” érezni magam. Persze ehhez nagyban hozzájárult Gergő és Laci, akik bevezettek a parlament rejtelmeibe és megmutatták a praktikákat és a képviselő úr is széles mosollyal az arcán, a sok elfoglaltsága mellett mindig talált időt pár szó erejéig és az iroda családias hangulata csak fokozta a jó közérzetet.
Amellett hogy megismertem a TRAN és REGI bizottságok működését és bekapcsolódtam az aktuális témákba igyekeztem minél hasznosabb tagja lenni a csapatnak. A jelentések, szavazatmagyarázatok, módosítók és egyéb dokumentumok sokasága először ijesztően hatott, de sok új információt nyújtottak számomra és így az elmúlt egy hónappal a hátam mögött mondhatom, hogy az itt szerzett tapasztalataim teljesen új megvilágításba helyezték a "világomat". 
A munka mellett azért jutott idő a szórakozásra és a kirándulásra is. A gyakornokok lenyűgöző kis közössége mindig kalandra kész így közös erővel fedeztük fel először Brüsszel majd a továbbiakban Belgium szépségeit. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy sikerült tartalmasan kihasználni a rendelkezésre álló időt.
Mindig arról álmodtam, hogy egyszer majd adódik egy ilyen lehetőségem, ahol amellett, hogy világot látok még hasznos tapasztalatot is szerezhetek. Ezúton szeretném megköszönni a képviselő úrnak és szüleimnek a lehetőséget, mert nélkülük nem teljesült volna.