A haladás iránya – Nagy Attila beszámolója

2016. 04. 11.

Elsősorban a magától alap pozitívumok, mint az ismeretség, a valós gyakorlati betekintés és maga az érzés, hogy valóban részesei vagyunk valaminek, ami ténylegesen működik. Rengeteg ilyen-olyan szemináriumon és egyéb rendezvényen lehet részt venni, melyek a parlamenten belül szerveződnek, és amik hihetetlenül egyszerűvé teszik a komoly ismeretségek megalapozását. Ezen kívül érdekes információkat is megtudhatunk Európa egyes területeinek sikeréről, gondjairól és úgy általában helyzetéről. A gyakorlati tapasztalt legfőképpen az egyes tanácsok munkájában való részvétel, ami által az Uniós szintű döntéshozatal minden egyes lépését és részét  meg tudjuk ismerni, látni, azaz megtapasztalni. Persze ez nagyon is össze van kötve az előbb említettel, hiszen a tanácskozáson nem fejeződnek be a folyamatok és a valódi események és döntések pont hogy az ilyen olyan beszélgetésekben jönnek létre, gyakran a non formális kis találkozókon és fogadásokon. Ennek a nem is annyira komplex, de meglepően elragadó rendszernek a megismerése már magában egy életre szóló tapasztalat, amivel több helyen több féle módon lehet hasznosítani főleg, ha még egy-két csínyt, trükköt is tudunk, lesni a "NAGYOK"-tól
            Viszont számomra egy ennél sokkal fontosabb eredményt hozott ez az egy hónap. Nem mást, mint tanácsokat és iránymutatásokat, amiket kaptam akár direkt, avagy indirekt módon. Ez az, amiért számomra felbecsülhetetlen volt ez az egy hónap. Kiemelném, hogy ennek szerintem ez is a célja, hogy az magyar ifjúság, aki szeretné az életét és a karrierijét ebbe az irányba építeni kapjon egy olyan útmutatást, amire utána támaszkodhat, és amit használni tud, akár jelzőfényként és akár intő szó ként is.
            Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor a gyakorlat végén a Képviselő Úr ellátott olyan tanácsokkal és információkkal, amikre eleinte nem is gondoltam volna, hogy szükségem lesz. Be kellet látnom, hogy nem csak szükséges, hanem elengedhetetlen, hogy ne térjünk le arról az útról, ami valóban nekünk van szánva, és amit nap, mint nap építenünk kell.
            Minden egyes döntésünk valamit meghatároz, viszont a döntés mikéntje nagyban függ, hogy ki és mire figyelmeztet minket.