Költségvetés

Azonnal folyósítani kell a magyar és lengyel helyreállítási pénzeket

2022. 04. 29.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén elfogadta a 2023-as uniós költségvetés tervezésével kapcsolatos álláspontját. Deli Andor, a Fidesz EP- képviselője plenáris felszólalásában kiemelte: a 2023-as uniós költségvetés tervezésének fő kérdése az ukrajnai válsággal kapcsolatos többlet kiadások lesznek.

Deli Andor szerint a 2023-as uniós költségvetés tervezésének fő kérdése az ukrajnai válsággal kapcsolatos többlet kiadások lesznek:  hogyan tud segíteni az Európai Unió költségvetése az Ukrajnából érkező menekülteknek, a menekülteket fogadó-ellátó “frontországoknak”, és, hogy miként járul hozzá Európa – reményeink szerint – a háborút követő mielőbbi helyreállításhoz.

Deli Andor felszólalásában emlékeztetett: Magyarországon vasárnap rekordközeli részvétellel megtartott, demokratikus választásokon a választópolgárok elsöprő többsége újabb négy évre megerősítette a Fidesz-KDNP kormányt és egyértelmű véleményt mondtak a baloldalról és mindazokról, akik visszatartják a magyaroknak jogosan járó forrásokat.

A Fidesz képviselője rámutatott: a magyar választópolgárok egyúttal egy határozott üzenetet is küldtek az Európai Bizottságnak, hogy hagyjon végre föl a további huzavonával és azonnal hagyja jóvá Magyarország és Lengyelország helyreállítási terveit és programjait annak érdekében, hogy erősítve saját gazdaságaikat, fokozni tudják a menekültek és a rászorulók segítését.