Látogatócsoport

Életem élménye Strasbourgból

2017. 09. 19.

Szeptemberben 45 fiatallal négy napot tölthettünk el Strasbourgban Deli Andor EP-képviselő meghívására. A szállás a németországi Offenburg városában volt, innen viszont az Európai Parlament székhelye egy fél órás buszozással könnyen megközelíthető. Nagy élmény volt minden nap áthaladni a Németországot és Franciaországot elválasztó, vagy inkább összekötő folyó felett az Európa-hídon.

Offenburg városa csodálatos, barátságos emberekkel és szép környezettel. Érkezésünk estéjén sétáltunk egyet és megnéztük a város központját.

Második nap a szállástól nem messze fekvő Strasbourg városába mentünk, ahol lehetőségünk  volt gyönyörködni a katedrális épületében és sétálni a történelmi belvárosban, délután pedig a sétahajózás során megismerkedtünk Elszász fővárosának többi főbb nevezetességeivel is.

Az esti vacsora során egy elzászi különlegességet, a tarte flambéet kóstolhattuk meg, miközben képviselő úrral is meg tudtunk ismerkedni.

Kedden az Európai Parlament hivatalos látogatóprogramján vettünk részt, Láng Péter tartott nekünk előadást az Európai Parlament működéséről, összetételéről. A Deli Andorral való kötetlen beszélgetés közben megtudtuk, hogyan is lehet eljutni oda, hogy az ember európai parlamenti képviselő legyen. Ezután hatalmas élményben volt részünk, hiszen a plenáris ülésterem karzatáról követhettük figyelemmel az ülést, amelyen éppen Észak-Koreáról cseréltek eszmét a képviselők.

Úgy gondolom, senki nem panaszkodhat, hiszen a hosszú utazás ellenére mindenki egy felejthetetlen élménnyel tért haza.

Ezúton is köszönetet szeretnék mondani az utazásért és az élményekért Deli Andor EP-képviselő úrnak és kollégáinak.

 

Farkas- Wodring Kata

Fidelitas, diák

Kiskunhalas