Pályázatok és beszámolók

Gyakornoki beszámoló Ördög Emesétől

2017. 10. 02.

2016-ban Strasbourgba látogattunk Deli Andor jóvoltából, ahol betekintést nyerhettünk  a parlamenti élet mindennapjaiba. A kötetlen beszélgetés alkalmával felmerült témák felkeltették érdeklődésem a képviselő úr munkássága iránt.

 A pályázati lehetőségen felbuzdulva, éltem a lehetőséggel, és benyújtottam azt. 2016 novemberében értesültem pályázatom pozitív elbírálásáról, gyakornok lehetek az Európai Parlamentben.

Ez egy új kihívást jelentett számomra, hiszen eddigi Tanulmányaim a Természettudományi-Matematikai Egyetem kémia szakán végzem, így szakmai tapasztalataim is főként ezen területhez kapcsolódtak.  Érkezésem előtt igyekeztem, bővíteni ismereteimet, részt vettem a Bethlen Gábor Alap által támogatott, az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet által Újvidéken az Európa Kollégiumban szervezett Nemzetpolitikai képzésen.

Vajdasági magyarként nagy öröm volt számomra, hogy lehetőséget kaptam Deli Andor képviselő úrtól. Gyakornokként öt hetet töltöttem Belgium fővárosában, Brüsszelben az Európai Parlamentben. Ez idő alatt sok tapasztalatot szereztem, betekintést nyerhettem a Képviselő úr munkásságába. Jelen voltam a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság (TRAN) és Regionális Fejlesztési Bizottság ülésein (REGI).

A delegációs üléseken megismerhettem a többi gyakornoktársamat, akikkel közösen  meglátogattuk Magyar Pétert a magyar EU-s állandó képviselet munkatársát. Kötetlen beszélgetésben volt részünk Navracsics Tibor úrral, az oktatás, kultúra , ifjúságpolitika és sport uniós biztosával.  Sztáray Péter révén, Magyarország Állandó NATO képviselete is fogadott bennünket.

Hétvégenként lehetőségem nyílt a város nevezetességeit , csodás parkjait megtekinteni. Itt tartózkodásom során más belga városokba is ellátogattam, körbenéztem Dinantban, Ostendeeben, Bruggeben.

Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem, mint gyakornok Deli Andor képviselő úr csapatában. A kezdeti nehézségek ellenére életem egyik legizgalmasabb, legeseménydúsabb  időszakát tölthettem Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Örülök, hogy egy kiváló csapat része lehettem. Munkájukhoz sok sikert kívánok a továbbiakban!

Ördög Emese