Hírek

Horváth László beszámolója

Horváth László beszámolója

2016. 03. 09.

A mindennapos tanácsi döntéshozatal előkészítésben való részvétel mellett, a tavaly nyári Bővítési Főigazgatóság Szerbia egységén eltöltött rövid időszakot követően, most alkalmam nyílt hasznos tapasztalatok gyűjtésére az Európai Parlamentben is, hiszen különösen izgalmas időszakban vehettem részt Deli Képviselő Úr irodájának munkájában.
 
Felemelő élmény volt február 4-én személyesen részt venni az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, ahol a képviselők megtárgyalták és elfogadták a Szerbiáról szóló 2015-ös országjelentést. A jelentéshez Deli Képviselő Úr tizenhat módosító indítványt nyújtott be, kivétel nélkül olyanokat, amelyek a Vajdaságban élő magyarság helyzetének jobbá, élhetőbbé tételével foglalkoznak.
 
Képviselő Úr munkájának, az elmúlt időszakban tett erőfeszítéseinek is köszönhetően számos rendkívül fontos és megoldásra váró, immáron megkerülhetetlen kérdés köszön vissza évről évre az Európai Parlament Szerbiával kapcsolatos országjelentéseiben. Bízom benne, hogy az elkövetkező évek meghozzák majd a várt eredményeket és a felvetett kérdések vonatkozásában sikerül megoldásokat találni szülőföldem problémáira.
 
Ezennel is szeretném megköszönni Képviselő Úr munkatársainak, Laurának és Gábornak a nyitottságot, a segítőkészséget és a támogatást, amit ottlétem során nyújtottak. Sokat tanulhattam tőlük, és meggyőződésem, hogy nagyon alaposan, valamint rendkívül magas színvonalon végzik el feladataikat, és járulnak hozzá Képviselő Úr munkájának eredményessé és sikeressé tételéhez.
 
Ezúton is köszönöm szépen Képviselő Úrnak a lehetőséget, hogy egy hónapon keresztül részt vehettem irodája, valamint az Európai Parlament munkájában.