Közlekedés és turizmus

Jelentős a KKV-k szerepe a fuvarozásban

2016. 11. 25.

A közlekedésben tevékenykedő kis-és középvállalkozások jelentős szerepet játszanak az európai utakon történő forgalom lebonyolításában és jelentős mértékben hozzájárulnak az EU gazdaságához és a munkahely teremtéshez.

Kis alaptőkével, fiatal vállalkozók is be tudnak kapcsolódni, így a fuvarozási szolgáltatások beindítása jó lehetőséget jelentenek a fiatal vállalkozni szándékozó személyek számára is.  Az EPP mindig is erősen kiállt és támogatta ezeket a vállalatokat.
Az előttünk lévő jelentés e vállalatok előtt álló lehetőségekről és kihívásokról szól ezért nagyon fontos, hogy plenáris elé került ez a jelentés
Sajnos azonban ezzel a pozitív vonallal ellentétesnek érzem a jelentés 37-es pontját, amely megkérdőjelezi a könnyű-gépjárművekre vonatkozó derogációt arra hivatkozva, hogy indokolatlanul magas a jelenlétük a nemzetközi forgalomban.
Le kell azonban szögeznünk, hogy erre vonatkozó megbízható adatok nincsenek és, ha ezeknek a fuvarozóknak is be kellene tartaniuk a 3,5 tonna fölötti járművekre vonatkozó összes előírást ez aránytalanul magas pénzügyi és adminisztratív többlet-terhet róhat rájuk. Ezért nem tudom támogatni a jelentésnek ezen pontját.

Elhangzott Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén 2016. november 23-án