Pályázatok és beszámolók

Juhász Krisztina gyakornoki beszámolója

2017. 05. 22.

Ezek az utolsó napjaim, az utolsó hetem itt Brüsszelben. Hogyan is emlékezem vissza az elmúlt hónapra? Milyen is volt gyakornoknak lenni az Európai Parlamentben?

Egy biztos: izgalmakkal és kalandokkal teli. Az első napokban még minden új, ismeretlen, aztán telnek a napok és mire az ember észbe kap, már el is telt egy hónap…

Nagyon érdekes volt látni a Parlamentben folyó mindennapi munkát. A sok tankönyv és elmélet után a gyakorlatban is látni, megfigyelni, megtapasztalni és részese lenni annak, amit úgy hívunk, Európai Parlament, Európai Unió. Követni a bizottságok munkáját, jelen lenni az eszmecseréknél, vitáknál, szavazásoknál, közvetlen közelről belelátni a döntéshozatali folyamatokba, mind-mind olyan momentumok, amelyek hozzátartoznak a képviselők mindennapjaihoz, és egy hónapon keresztül az enyémekhez is.

A gyakorlat alatt lehetőségünk volt a Brüsszelben található magyar kirendeltségekre is ellátogatni. Voltunk az állandó képviseleten, a Bizottságnál, de még a NATO magyar nagykövete is fogadott minket.

A légkör nagyon kellemes és barátságos mind az irodában, mind azon kívül. Az asszisztensek rendkívül kedvesek és segítőkészek. Természetesen más magyar gyakornokokkal is van lehetőség megismerkedni, akik közül ki kell emelnem gyakornoktársamat, Juhász Kornélt, akivel végigjártam a Parlament rögös útjait.

Az elmúlt hónap természetesen nemcsak a munkáról szólt. Belgium gyönyörű ország, számtalan kirándulási, szórakozási lehetőséggel. Antwerpen, Bruges, Gent, a gofri és persze a belga csokoládé mind kihagyhatatlan ez alatt az egy hónap alatt.

Visszagondolva az elmúlt hetekre, tiszta szívvel mondhatom, hogy minden pillanatát élveztem! Így nem maradt más hátra, mint hogy megköszönjem Deli Andor képviselő úrnak a lehetőséget, hogy itt lehettem és részese lehettem az itt folyó munkának! Köszönöm szépen, életre szóló élményt jelentett!

Juhász Krisztina