Közlekedés és turizmus

Kézzelfogható segítség kell a fuvarozóknak

2022. 05. 04.

Az Európai Parlament plenáris ülésén megvitatták az Ukrajnában zajló háború az EU közlekedési és idegenforgalmi ágazatra gyakorolt hatásait. Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában elmondta, hogy a fuvarozók mozgatják Európa gazdaságát, viszont, az elmúlt két évben súlyos vesztességeknek vannak kitéve. Hangsúlyozta, az európai fuvarozóknak valós segítségre van szükségük, fontos továbbá, hogy a Bizottság ne nehezítse tovább a fuvarozó ágazat súlyos helyzetét, ennek érdekében vizsgálja felül a Mobilitási Csomagot.

,,Egy ilyen hatványozottan nehéz helyzetben kell az európai unió fuvarozóinak megfelelnie a Mobilitási Csomag követelményeinek, amely békeidőben is egy rendkívül megosztó jogszabálycsomagnak számított. A jelenlegi válságos időszakban pedig nem csupán megosztó, hanem szükségtelenül nehezíti a fuvarozó ágazat egyébként is súlyos helyzetét” – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.

,,A fuvarozók helytállását ne csak szavakkal méltassuk, hanem mielőbb tegyünk is a helyzetük javítása érdekében. Ezért arra kérem a Bizottságot, hogy sürgősen vizsgálják meg a Mobilitási Csomag már hatályba lépett és a még hatályba lépés előtt álló rendelkezéseit, és tegyen javaslatokat a körülmények javítására. Az európai fuvarozóknak kézzelfogható segítségre van szüksége” – tette hozzá Deli.