Közlekedés és turizmus

Ne a polgárokkal fizettessék meg a zöldítés árát!

2022. 07. 07.

Az Európai Parlament plenáris ülése megvitatta a fenntartható repülőüzemanyagra vonatkozó jogszabálytervezetet. Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában kiemelte: meg kell akadályozni, hogy a drágább fenntartható üzemanyagok miatt a légitársaságok az utasokra hárítsák a megnövekedett költségeiket.

Deli hangsúlyozta: olyan jogszabályra van szükség, amely végrehajtható és kiszámíthatóságot biztosít az ipari befektetések szempontjából. ,,Egy jogszabály akkor jó, ha könnyű az alkalmazása és a hatóságoknak és az ipari szereplőknek is megfelelő keretet és kapaszkodót ad. Az elmúlt évek folyamán volt rá számos példa, hogy mindenhatónak hitt megoldásokról kiderült, hogy zsákutcába vezetnek. Nem szabad ugyanebbe a hibába esni! Ezért a fentartható repülőüzemanyag meghatározásának kellően tágnak és technológiailag semlegesnek kell lennie” – húzta alá a fideszes politikus.

,,Azt is el kell érni, hogy a légitársaságok a megnövekedett költségeiket ne hárítsák az utasokra. Ne a polgárok fizessék meg a zöldítés árát” – tette hozzá Deli.