Közlekedés és turizmus

Nemet mondunk az újabb terhekre

2022. 02. 03.

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottság (TRAN) tagjai eszmecserét folytattak a francia uniós elnökség programját bemutató közeledésért és idegenforgalomért felelős miniszterekkel. Deli Andor, vajdasági fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte, hogy az új uniós klímapolitikai javaslatok nem jelenthetnek újabb pénzügyi és bürokratikus terheket az európai polgárok és vállalkozások számára.

Deli Andor felhívta a francia közlekedési miniszter figyelmét, hogy az új uniós klímapolitikai csomag kidolgozásakor figyelembe kell venni a tagállamok közötti különbségeket. ,,Jelentős infrastrukturális, földrajzi, gazdasági és szociális különbségek vannak egyes tagállamok között, amelyekre kiemelt figyelmet kell fordítani, beleértve a polgárok változó anyagi lehetőségeit” – emelte ki a képviselő.

,,A javaslatok társadalmi elfogadottsága szintén jelentős tényező. A zöld átállás nem jelenthet újabb anyagi és bürokratikus terheket a polgárok és vállalkozások számára. A javaslatok nem eredményezhetik az európai polgárok elszegényedését és mobilitásának korlátozását” – tette hozzá Deli.