Közlekedés és turizmus

Számunkra a magyar fuvarozók érdeke az első

2019. 09. 25.

,,Újra vereséget szenvedett a józan ész az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságába (TRAN), mikor a képviselők többsége leszavazta a Mobilitási Csomag újratárgyalásának lehetőségét. Mi azonban nem adjuk fel és a végsőkig küzdeni fogunk, számunkra mindig a magyar fuvarozók érdeke az első” – mondta el Deli Andor fideszes európai parlamenti képviselő.

,,Az Európai Parlament az előző ciklusban politikai nyomás hatására egy olyan jogszabálycsomagot fogadott el, amely veszélyezteti a magyar fuvarozó vállalkozások, legfőképp a fuvarozás területén tevékenykedő kis- és középvállalkozások, valamint családi vállalkozások versenyképességét. Az EP eljárási szabályai azonban lehetővé teszik, hogy az új összetételű szakbizottság visszautalja a jogszabályjavaslatokat az Európai Bizottságnak újbóli megfontolásra. A Mobilitási Csomag ugyanis soha nem látott mértékben megosztotta a képviselőket és tagállamokat kelet-nyugat viszonylatban, ezért a visszautalás lett volna az egyetlen racionális döntés. Ám Kelet-Európa, és ezzel a józan ész újra alulmaradt ebben a hosszúra nyúló ellenségeskedéssel teli eljárásban” – mondta el Deli, a TRAN szakbizottság tagja.

,,De nincs még minden elveszve. A harc a magyar fuvarozók érdekeiért még koránt sem ért véget. Pár héten belül megkezdődhetnek az intézményközi tárgyalások, ahol lehetőség nyílhat bizonyos elemek újratárgyalására. Nehéz időszak előtt állunk, de mindent megteszünk azért, hogy a jogszabály csomag végleges formája közelebb kerüljön a magyar fuvarozók érdekeihez” – tette hozzá a fideszes politikus.