Szerbia, Vajdaság

Szerbia az európai utat választja

Szerbia az európai utat választja

2016. 04. 28.

„Gratulálni szeretnék a Szerb Haladó Pártnak a választásokon elért rendkívüli eredményért, amely lehetővé teszi, hogy folytassák a reformokat Szerbia európai integrációja, és az ország polgárainak érdekében” – mondta el a fideszes EP-képviselő.
 
„Magyarként pedig gratulálok a Vajdasági Magyar Szövetségnek, az Európai Néppárt egyetlen szerbiai társult tagjának az elért választási eredményhez, amely lehetővé teszi a magyar nemzeti közösségnek, hogy minden szinten megtartsa erős politikai képviseletét” – hangsúlyozta Deli Andor.
 
Az elmúlt hónapok folyamán Szerbia kormánya jól teljesített, aminek köszönhetően megnyíltak az első csatlakozási fejezetek. Belgrád elkötelezett volt a migrációs kérdés kezelése és a regionális együttműködés fejlesztése területén. „Most viszont eljött az ideje annak, hogy az európai intézmények is teljesítsék vállalásaikat! Ezért felszólítom a Bizottságot és a Tanácsot, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az utolsó akadályok is elháruljanak az újabb fejezetek – elsősorban a 23. tárgyalási fejezet – megnyitása elől” – zárta felszólalását a néppárti politikus.