Történelmi lépés előtt áll az Európai Unió

Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő a soron következő tanácsi ülés előkészítésével kapcsolatban rendezett mai plenáris vitában kiemelte: Az Európai Unió történelmi lépés előtt áll, hiszen az európai gazdasági kormányzás megteremtésére irányuló ún. hatos csomag elfogadásával teljessé válna Európa válságkezelésre adott válasza. A néppárti politikus szerint a csomag képes lesz megvédeni az európai gazdaság és az euró stabilitását, s ezáltal képes lesz megóvni a polgárokat a válságtól.

"Jó lenne azt gondolni, hogy ez a gazdaságirányítási csomag már nem szükséges, s Európa gazdasági problémái ettől függetlenül megoldódnak. A valóság azonban egészen más. Európa nincs túl a válságon, sőt, ha nem cselekszünk felelősen, akkor további válságok előtt áll "- hívta fel a figyelmet Pelczné Dr. Gáll Ildikó mai felszólalásában.

A néppárti politikus szerint ez a félév igazi kihívás volt, mert nem csak a magyar soros elnökségi csapatnak kellett új feladatkört ellátnia, hanem maguk a feladatok is újak voltak. "Elég, ha csak az európai szemeszter beindítására és intézményesülésére vagy az együttdöntési eljárás keretében megalkotott – az alapjaiban új gazdasági szemléletet jelentő – gazdasági kormányzás hatos csomagjával kapcsolatos feladatokra gondolunk" – hangsúlyozta.

A fideszes EP-képviselő szerint a gazdasági csomag elfogadása lehetőséget teremt egy olyan rendszer működtetésére, amellyel elkerülhetőek a következő válságok, amely közösen lefektetett szabályok és nem alkuk alapján akarja irányítani az Európai Uniót, s amelynek fókuszában az erős Európa és az euró stabilitása áll.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó hozzászólása végén kiemelte: "A polgárok, a nemzeti parlamentek és a piacok is azt várják az Európai Uniótól, hogy végre egységesen, a közösen elfogadott és betartatott szabályok szerint alakítsa az európai gazdaságot, biztosítsa a közös pénznem stabilitását és hatékonyan védje meg az európai polgárokat a válságoktól."