Túlzottdeficit-eljárás: Elismerték Magyarország erőfeszítéseit

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözli az uniós pénzügyminiszterek tanácsának mai döntését. A mai döntés révén Magyarország lekerül arról a szégyenpadról, ahová a Gyurcsány-Bajnai-kormányok juttatták. A mai bejelentés elismerése a magyar kormány és a magyar polgárok által az államháztartás konszolidációja érdekében az elmúlt években megtett erőfeszítéseknek. Ez Magyarország és a magyar polgárok sikere.

A Gyurcsány-Bajnai kormányzás hazánkat a térség leggyengébben teljesítő sereghajtójává, súlyos gazdasági és szociális válsággal küzdő országává züllesztették 2010-re: rekordmagas és növekvő államadósság; tartósan magas költségvetési hiány; növekvő munkanélküliség; folyamatosan zsugorodó gazdaság; az összeomlás szélén álló állami ellátórendszerek jellemezték hazánkat. A Gyurcsány-Bajnai kormányok 2004-2010 között semmit sem tettek az ország államháztartásának rendbetétele és a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése érdekében, ezért fennállt annak a veszélye, hogy zárolják az uniós forrásokat.
 
A mai döntéssel azonban ez a veszély elhárult: a Magyarország ellen 9 éve folytatott túlzottdeficit-eljárás megszűnik, így hazánk lekerül arról a szégyenpadról, ahová a Gyurcsány-Bajnai-kormányok juttatták.
 
A mai bejelentés egyértelmű üzenet Európából: Magyarország rendbe tette pénzügyeit, ismételten stabil költségvetési politikát folytat. Európa bízik a magyar kormány intézkedéseiben, bízik a magyar gazdaságban és elismeri a magyar polgárok által hozott áldozatokat. A nemzetközi pénzpiac erősödő bizalma szintén azt mutatja, az ország stabil lábakon áll.
 
Magyarország ma jobban teljesít, mint az elmúlt 9 évben. Ez Magyarország és a magyar polgárok sikere.