Pályázatok és beszámolók

Orbán Gergely gyakornoki beszámolója

2018. 03. 19.

A Nézőpont Intézet által szervezett, Szabad Európa Gyakornoki program keretében kerültem az Európai Parlamenthez. Deli Andor képviselő Úr irodáját azért választottam, mert érdekel a hozzá tartozó közlekedési és turisztikai bizottság munkája, továbbá eddig csak jókat hallottam a korábbi gyakornokoktól róla. A gyakornoki hónap elteltével azt mondhatom, hogy a lehető legjobban döntést hoztam, amikor a Deli irodához jelentkeztem, ugyanis már az első napokban érdekes, felelősségteljes munkákat bíztak rám. Mind a bizottsági, mind pedig az előkészítő ülésekre elkísérhettem a képviselőt és az asszisztenseket. Az iroda munkatársainak köszönhetően gördülékenyen ment a beilleszkedés és örömmel teljesítettem minden rám bízott feladatot.

Az első napok izgalma után világossá vált számomra, hogy az itt elvégzett munka tényleges kihatással van az állampolgárok mindennapjaira, így az itt dolgozó képviselők és asszisztensek munkája komoly felelősséggel bír. Ennek fényében különösen megtisztelő volt, hogy partnerként kezeltek és bizonyos kérdésekben az én véleményemet is kikérték.
A képviselő Úrnak és az asszisztenseknek köszönhetően az iroda hangulata derűs és szerethető volt.
Be kell, valljam hogy egy hónap nem elég  arra, hogy igazi mélységében megismerjük az Európai Parlament, hovatovább az Európai Unió működését. Ugyanakkor a kellő komolysággal elvégzett munka és a folyamatos tájékozódás segíthet abban, hogy átlássuk a főbb irányokat és ráérezhessünk az eurokraták életét jellemző pörgésre.

A Deli irodában végzett munkámat élveztem és úgy gondolom, hogy hozzásegített ahhoz, hogy jobban megismerjem önmagamat. A kedves, segítőkész munkatársakra minden esetben számíthattam és készségesen válaszoltak az összes kérdésemre.
Remélem, hogy a későbbiekben még lesz lehetőségem visszatérni az Európai Parlamentbe, mert az itt szerzett élmények és tapasztalatok felejthetetlenné tették ezt az egy hónapot. Bízom benne, hogy ők is olyan kellemes benyomásokat szereztek rólam, mint amilyenek bennem élnek róluk.

Boldog vagyok, hogy ha csak rövid időre is, de a csapat része lehettem. Deli képviselő Urat és az egész irodát őszintén ajánlom mindenkinek, aki gyakornoki időszak eltöltésén gondolkozik.