Költségvetés

A dollárbaloldal ismét kifosztaná a magyarokat

2023. 05. 11.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén elbukott a baloldal javaslata, hogy új uniós költségvetési bevétel bevezetésével elvonják a tagállamoktól az ott beszedett extraprofitadót. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja felháborítónak tartja, hogy amikor a magyar kormány bevezette az extraprofit adót, akkor a dollárbaloldal ezért megtámadta Brüsszelben Magyarországot, most meg el akarták venni ezt az adóbevételt a magyar emberektől és Brüsszelnek akarták adni. Ezzel a dollárbaloldal célja ismét a magyarok kifosztása.

A háború és a rekordmagasságokba szökő energiaárak negatív hatásainak tompítása, a rezsicsökkentés megvédése érdekében a magyar kormány extraprofitadót vezetett be. Ezt a dollárbaloldal folyamatosan kritizálta, sőt még Brüsszelben is megtámadta. Most az európai baloldal és a magyar dollárbaloldal egy olyan új uniós, közös adót akart bevezetni, amely elvonná Magyarországnak az extraprofit megadóztatásával elért forrásait. Ezzel a dollárbaloldal célja ismét a magyarok kifosztása.

A magyar dollárbaloldal folyamatosan azért áskálódik az Európai Parlamentben, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat.  A dollárbaloldal képviselői hazafias kötelezettségüknek tekintik, hogy megakadályozzák az uniós források Magyarországra jutását. Most már a rezsicsökkentést védő extraprofitadóra is szemet vetettek és ezt is a magyar emberek védelme helyett, inkább egy közös uniós kalapba fizettetnék be.