Közlekedés és turizmus

A védőoltás a garancia a turizmus újraindítására

2021. 03. 25.

Az Európai Parlament plenáris ülése vitát tartott „A fenntartható turizmusra vonatkozó uniós stratégia létrehozása” témájában. Deli Andor vajdasági származású fidesz-es EP-képviselő elmondta, hogy a vita egyik középpontjában a turizmus újraindításának kérdése állt. ,,Biztosítani kell az idegenforgalmi és vendéglátóipari szektorok mielőbbi újraindítását, ezt pedig csakis a megfelelő átoltottság szavatolhatja” – mutatott rá a képviselő.

,,Az idegenforgalom egy összetettet és átfogó gazdasági ágazat, amely nagyban hozzájárul az egyes tagállamok és azok régióinak fejlettségi szintjéhez, gazdasági és foglalkoztatási mutatóihoz. A turizmus több millió mikro-, kisvállalkozás és családi vállalkozás mindennapi megélhetését biztosítja, ezért nem engedhetjük meg, hogy még egy turisztikai szezon elmaradjon a járvány miatt. Biztosítani kell az idegenforgalmi és vendéglátóipari szektor minél előbbi újraindítását. Ennek a legjobb módja pedig a megfelelő átoltottság biztosítása Európa-szerte” – hangsúlyozta a képviselő.

,,Az Európai Parlament jelentése különböző egészségügyi, biztonsági protokollok bevezetését javasolja, annak érdekében, hogy az idei turisztikai időszak akadályok nélkül elkezdődhessen. Továbbá javaslatot tesz arra, hogy a turizmus legyen megosztott uniós hatáskör, valamint egy uniós turisztikai ügynökség létrehozását is kezdeményezi. Természetesen ezek a kezdeményezések részben támogathatóak, de nem jelentenek valódi megoldást” – mondta el a képviselő.