Költségvetés

Gyűlöletfélóra az Európai Parlamentben: a baloldal újra a magyarok pénzével zsarol

2023. 11. 09.

Az Európai Parlament Költségvetési- és Költségvetési Ellenőrző Bizottságai ma újabb összevont ülést tartottak, hogy Johannes Hahn és Nicolas Schmit biztosok meghallgatásával megvitassák a Magyarországgal szemben folyó költségvetési kondicionalitási eljárást. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja szerint ezzel a fél évente megrendezésre kerülő tetemre hívással az európai baloldal és a magyar dollárbaloldal képviselőinek egy céljuk van: Magyarország semmilyen uniós forrást se kapjon. Nicolas Schmit luxembourgi biztos ugyanakkor az ülésen nyíltan kimondta: Magyarország nem kaphat uniós forrást, mert nem enged be migránsokat és nem engedi, hogy homoszexualitásról és nemváltoztatásról szóló információk jussanak el a gyermekekhez. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kiáll amellett, hogy Magyarország megvédi a gyermekeket és megállítja az illegális migrációt!

Deli Andor a Fidesz  EP-képviselője felszólalásában elmondta: lehet, hogy ezt egyesek „strukturált párbeszédnek” hívják, de valójában ami zajlik, az  egy intézményi visszaélés: az Európai Parlament baloldala hatáskör hiányában politikai nyomást akar gyakorolni az Európai Bizottságra. Hozzátette, a baloldal reakciója kiszámítható: valahányszor egy hírügynökség meglebegteti a hírt a Bizottság és Magyarország esetleges megállapodásáról, azonnal összehívják ezeket az üléseket.  Megismétlődnek a szokásos kritikák és vádak: semmi sem elég, amit a magyar kormány tesz, a Bizottság pedig újabb és újabb feltételeket szab.

Deli Andor kiemelte: tagadhatatlanok és tárgyilagosan igazolhatóak Magyarország eredményei, a tárgyalások pedig előrehaladnak. A Bizottságnak nem szabad engednie az EP baloldali nyomásának, különben az egész eljárás egy bohózattá válik. A legfontosabb a feltételrendszer további átpolitizálásának elkerülése, de ahogy a jelenlegi intézményi ciklus a végéhez közeledik és az EP-választásra készülünk Magyarország csak újabb politikai sárdobálásra és a Bizottságra nehezedő nyomásra számíthat.

Nicolas Schmit luxembourgi biztos az ülésen nyíltan kimondta: Magyarország nem kaphat uniós forrást, mert nem enged be migránsokat és nem engedi, hogy homoszexualitásról és nemváltoztatásról szóló információk jussanak el a gyermekekhez. Ezzel újra kibújt a szög a zsákból: a Bizottságnak igazából továbbra is a magyar gyermekvédelmi törvénnyel és az illegális migránsok megállításával van problémája. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kiáll amellett, hogy Magyarország megvédi a gyermekeket és megállítja az illegális migrációt!