Közlekedés és turizmus

Megalakították az EP-ben a szakbizottságokat

Megalakították az EP-ben a szakbizottságokat

2014. 07. 04.

Pelczné Gáll Ildikó, az EP újonnan megválasztott alelnöke továbbra is a gazdasági és monetáris (ECON) bizottságban lesz tag, valamint a belső piaci bizottságban (IMCO) és a nőjogi szakbizottságban (FEMM) póttag.

Szájer József, a néppárti frakció újraválasztott alelnöke tagként folytatja munkáját a jogi bizottságban (JURI), és póttagja lesz a nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó bizottságnak (INTA).

Gyürk András, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának a vezetője megtartotta tagságát az ipari bizottságban (ITRE), valamint póttagságot nyert a külügyi bizottságban (AFET). Tőkés László a külügyi (AFET) és az emberi jogi (DROI) bizottságban tagként, a petíciós bizottságban (PETI) pedig póttagként fog ténykedni.

Deutsch Tamás továbbra is a regionális (REGI) és a költségvetési-ellenőrzési (CONT) bizottságban fog dolgozni tagként, valamint póttagságot nyert a költségvetési bizottságban (BUDG).

Gál Kinga az alapjogi és állampolgársági kérdésekkel foglalkozó bizottságban (LIBE), illetve az emberi jogi bizottságban (DROI) tagként, a nemzetközi fejlesztési (DEVE) bizottságban póttagként fog dolgozni.

Schöpflin György az alkotmányügyi (AFCO) és a nemzetközi fejlesztési (DEVE) bizottságban tagként, a külügyi (AFET) és a biztonságpolitikai bizottságban (SEDE) póttagként folytatja munkáját.

Bocskor Andrea kárpátaljai képviselő a kulturális (CULT) bizottságban tagként, az alapjogi (LIBE) bizottságban pedig póttagként kezdi meg a munkát.

Deli Andor vajdasági politikus a közlekedési (TRAN) bizottságban tagként, a regionális bizottságban (REGI) pedig póttagként fog tevékenykedni.

Kósa Ádám a foglalkoztatási bizottságban (EMPL) dolgozik tovább, emellett póttagja lesz a nemzetközi fejlesztési bizottságnak (DEVE) is.

Erdős Norbert a mezőgazdasági (AGRI) bizottságban tagként, a kulturális (CULT) bizottságban póttagként kezdi meg munkáját.

Hölvényi György a környezetvédelmi (ENVI) bizottságban szerzett tagságot, a kulturális (CULT) és a petíciós bizottságban (PETI) pedig póttagságot.

Ami a nem a Fidesz-KDNP-hez tartozó magyar néppárti EP-képviselőket illeti, Sógor Csaba és Winkler Gyula (RMDSZ) az alapjogi (LIBE), a foglalkoztatási (EMPL) és a regionális (REGI) bizottságban, illetve az ipari (ITRE), a nemzetközi kereskedelmi (INTA) és a kulturális bizottságban (CULT) fog dolgozni. Csáky Pál szlovákiai képviselő (MKP) az alapjogi (LIBE) és a petíciós bizottságban (PETI) kezdi meg mandátumát. Hármójuk esetében további kiegészítő információ lesz a tagsági, illetve a póttagsági státus rögzítése.