Hírek

Megalakult a néppárti frakció –  Szájer Józsefet újra a frakció alelnökévé választották

Megalakult a néppárti frakció – Szájer Józsefet újra a frakció alelnökévé választották

2014. 06. 04.

A néppárti frakció az EP parlamenti frakciói közül elsőként alakult meg. A képviselőcsoport – a fideszes képviselők támogatásával – Manfred Webert, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát választotta meg frakcióvezetőnek. A bajor párt a Fidesz-KDNP pártszövetség egyik legfontosabb partnere és szövetségese. Az EP legnagyobb frakciójának új vezetője Magyarország régi barátja, a korábbi években számos esetben állt ki hazánk mellett és utasította vissza az európai baloldal alaptalan vádjait. Manfred Weber a francia Joseph Daul-t váltja a frakcióvezetői poszton, aki Wilfried Martens tavaly októberi halála óta az Európai Néppárt elnöki tisztségét tölti be.
 
A néppárti frakció mai alakuló ülésén titkos szavazás során elsöprő többséggel alelnökévé választotta Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőt. A tisztségért 15 jelölt indult. Szájer József 2004 óta a néppárti frakció alelnöke, s a mai nappal immáron ötödik alkalommal szavaztak neki bizalmat a néppárti képviselők. A fideszes politikus 2009 óta a frakció jogalkotási munkájáért felelt, ami az egyik legfontosabb alelnöki feladatkör.
 
Szájer József mai újraválasztása a néppárti frakció bizalmának és támogatásának egyértelmű megnyilvánulása. A nagy létszámú magyar néppárti delegáció valamint a mai napon ismételten megszerzett alelnöki tisztség révén a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja ismételten komoly súllyal fog rendelkezni az EP legerősebb frakciójában, ami megerősíti Magyarország pozícióját és elősegíti a magyar érdekek eredményes uniós képviseletét.